A KÁPTALANDOMB VÁR A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN IS!

A Nemzeti Emlékhellyé nyilvánított Káptalandomb az év legrövidebb éjszakáján, a Múzeumok Éjszakáján is várja Önöket.

A KÁPTALANDOMB A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN IS VÁR!

A Nemzeti Emlékhellyé nyilvánított Káptalandomb az év legrövidebb éjszakáján, a Múzeumok Éjszakáján is várja Önöket. Érvényes jegyárainkból ezen a napon 30% kedvezményt adunk, emellett több ingyenes programmal is készülünk! Hosszabbított nyitvatartás szerint számos létesítményünk egészen éjfélig látogatható.

Fontos! Létesítményeink csak a helyben (Káptalandomb 13. sz.) alatt megváltott jegyekkel látogathatók. Más intézményben, illetve más településen vásárolt belépők egységeinkben nem érvényesíthetők!

BELÉPŐJEGGYEL LÁTOGATHATÓ: 

Püspökvár-Toronykilátó (Káptalandomb 1.)
A kilátó ezen a napon hosszabbított nyitva tartás szerint - 10.00-24.00 óra között – látogatható. Jegyváltás a Káptalandomb 13. szám alatti recepción, 23.30 óráig lehetséges.  

„Mindenkinek mindene” - Boldog Apor Vilmos Emlékkiállítás (Káptalandomb 1.)
A kiállítás ezen a napon hosszabbított nyitva tartás szerint látogatható. Megtekintése csak turnusokban lehetséges, melyek minden egész órában indulnak, 11-23 óra között. Jegyváltás legkésőbb 22.30-ig.  

JAURINUM – A GYŐRI SZÉKESEGYHÁZ KINCSTÁRA
(
a székesegyházon belül)
Megtekinthető az esti liturgikus eseményeket követően, 19.30 órától egészen 22.00 óráig. Bejárat a templom északi oldalkapujánál. Belépőjegy váltható a Káptalandomb 13. szám alatti recepción, legkésőbb 21.30 óráig. 

LEGENDA AUREA - Ereklyék vonzásában (Káptalandomb 11.)
A kiállítás ezen a napon hosszabbított nyitva tartás szerint - 10.00-24.00 óra között látogatható. Jegyváltás a Káptalandomb 13. szám alatti recepción, 23:30 óráig lehetséges.

Triangulum Galéria (Gutenberg tér 2.)
Az "Emberé a munka, Istené az áldás" c. fotókiállítás ezen a napon 10.00-22.00 óra között látogatható. Jegyváltás a Káptalandomb 13. szám alatti recepción, 21.30 óráig lehetséges. 

INGYENES PROGRAMJAINK:
Előzetes regisztráció nélkül, a helyszíneken lehet csatlakozni!

17.00 ÓRA: 
A régi és az új papi szeminárium történetét ismerhetik meg a kedves érdeklődők ingyenes, tematikus sétánkon (kültéri program).
Találkozó a a székesegyház mögött, a Szent László-szobornál, 2024. június 22-én, szombaton 16.55 órakor. A program rossz idő esetén elmarad.

18.00 ÓRA 
S
zabó Béla fotóművész tart alkotói tárlatvezetést az "Emberé a munka, Istené az áldás" c. időszaki kiállításon, aki ígérete szerint mesél a Nagyboldogasszony-székesegyházról készített képek történetéről, érdekességeket és kulisszatitkokat is elárul. Az eseményen való részvétel ingyenes, előzetes regisztrációhoz nem kötött.
Találkozó a Frigyláda-szobor mögött, 17.55 órakor.

19.30 ÓRA
A  MŰVÉSZET TEMPLOMA-A TEMPLOM MŰVÉSZETE  – tematikus tárlatvezetés a bazilikában
Találkozó: a székesegyház háta mögött, a Szent László-szobornál 19.25 órakor.

Tájékoztatás: Programjainkon kép- és/vagy videofelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy ez a Szent László Látogatóközpont honlapján, közösségi felületein felhasználja.

Információ:
Káptalandomb 13. (Recepció)
www.kaptalandomb.hu  

 facebook.com/szentlaszlolatogatokozpont

szentlaszlolatogatokozpont@gmail.com
+36-30-255-13-63

Felhívjuk a kedves látogatóink figyelmét, hogy ezen a napon  a  Szent László Kegytárgy-és Ajándékbolt 10.00 órától 20.00 óráig tart nyitva.

A Café Collis Kávéház 10.00 -21.00 óra között várja vendégeit.